És lőn újra Világosság

  monodráma hárfamuzsikával Jacques Lusseyran azonos című könyve alapján   

„Emlékezetemben életem története úgy kezdődik, mint egy egyszerű mese.”  - így kezdi visszaemlékezéseit a francia Jacques Lusseyran, aki hét éves korában egy baleset következtében váratlanul megvakul, de „látását” mégsem veszíti el.

 

„Kezdtem közelebbről nézni. De nem a dolgokhoz mentem közelebb, hanem önmagamhoz.” Jacques Lusseyran e tragikusnak tűnő sorscsapás következtében megismerte az "éter" titkait, s különleges képességeinek és emberi tartásának köszönhetően tíz évvel később, a II. világháborúban, a francia ellenállás egyik fiatal vezéralakjává lett.

 

 A buchenwaldi koncentrációs tábort csodával határos módon túlélő francia ellenálló történetét és gondolataitTallós Álmos, az Óbudai Waldorf Iskola egykori diákja tolmácsolja, aki tanulmányait a Szent István Király zeneművészeti szakgimnáziumban folytatta, s a monodrámát, melynek egyben ő maga a dramaturgja és rendezője is, hárfamuzsikával kíséri. Ezek közül kiemelkedik egy saját maga által komponált zenemű, melynek címe "A fény győzelme", s melyet Jacques Lusseyran emléke ihletett. A mű a bő egy órás előadás zárásaként csendül fel.

 

Előadások

 

november 17., péntek 18.00 óra, Kékvölgy Waldorf Iskola euritmiaterme

 (2009 Pilisszentlászló Hrabina utca 8.)

 

november 29., szerda 18.00, a Keresztény Közösség Kápolnája (1051 Budapest Nádor u. 34. 1.em. 1.)

 

december 2., szombat - az előadás egy részlete hangzik csak el – Pesthidegkúti Waldorf Iskola bazárja (1028 Bp. Kossuth Lajos u. 15-17.)